Kundecase

Sådan opfandt Danish Crown opskriften på TikTok-succes og vækkede appetitten hos en svær målgruppe

Sådan skabte vi over 5 millioner videovisninger for Danish Crown på TikTok

Er det muligt at vække appetitten hos Generation Z på TikTok? Ja, men det kræver det rigtige indhold i det rigtige format – og med det rigtige bureau.

Sådan skabte vi over 5 millioner videovisninger for Danish Crown på TikTok

Sektor

Fødevarer

Hjemmeside

danishcrown.com

Om Danish Crown

Vores mad skal komme fra jord til bord gennem bæredygtig fødevareproduktion. Det mener Danish Crown, som laver mere end 10 milliarder måltider om året til mennesker over hele verden. Og det har de gjort siden 1887. Danish Crown har siden fået en ny ambitiøs vision: De vil sænke klimaaftrykket med 50% i 2030 og producere klimaneutralt kød i 2050.

I foråret 2021 havde Danish Crown en udfordring. Deres premium hakkebøfserie, “Burger Boost”, skulle have en ordentlig én over nakken inden grillsæsonen. Hvem skulle købe det saftige kød? De unge, der bærer det kulørte navn, Generation Z.

Nogle tror stadig, at du let kan få det svære segment ned til disken gennem Facebook-annoncering. Det kan du også godt. Men det er svært. I dag kan du i nogle tilfælde have lettere ved at fange den svære målgruppe på Snapchat og TikTok.

Sammen med Danish Crown planlagde vi en kampagne på TikTok. Det rette videoindhold og brugen af platformens formater skulle vise sig at spille en afgørende rolle i at konvertere rå fars til gennemstegt succes.

Videoafspilninger i minutter

1,1 mio.

Antal videovisninger

5 mio.

Antal 6 sekunders videovisninger

2,4 mio.

Sådan skabte vi over 5 millioner videovisninger for Danish Crown på TikTok

Opskriften på engagerende indhold

For at få succes vidste vi, at vi skulle være tro mod platformen: Vi skulle underholde, og autenciteten i videoerne skulle være høj. En ung målgruppes flyvske opmærksomhed skal fastholdes gennem let spiselige content-bidder.

Vi valgte at lave indholdet som professionally user generated content. Det vil sige indhold, der er produceret og tilrettelagt i et professionelt setup, men som ligner brugergenereret indhold. Det gav os bedre mulighed for at kontrollere budskaber og humor, alt imens vi bevarede den nødvendige, høje grad af autenticitet i videoerne.

Med vores underlag af baggrundsviden og know-how besluttede vi os for at lave to knivskarpe koncepter.

Det ene koncept hed Food Hack. Konceptet bestod af videoer, hvor vores charmerende Burger Booster, Jeppe, lavede mundvandsfremkaldende burger-opskrifter.

Det andet koncept kaldte vi Real People Doing. Konceptet er inspireret af en trend af samme navn, hvor almindelige mennesker forsøger at efterligne andres aktiviteter. Her kom unge REMA 1000-medarbejdere på grinagtig glatis, fordi de skulle forsøge at efterligne Jeppes food hacks – det var ikke helt nemt, men netop derfor var det autentisk og sjovt.

TikTok vs. Facebook

TikTok-kampagnens spend var tre gange lavere end Facebook. Alligevel fik kampagnen på TikTok 137.444 engagements mod 545 på Facebook. Gennemsnitlig videovisningslængde på TikTok var 11,5 sek., mens den på Facebook var fem sekunder. Mon ikke det er på tide, at du skal kigge lidt nærmere på TikTok?

Antal følgere

+11.000

Antal engagements

+137.444

Vi sparkede Danish Crown i gang med Spark Ads

Vi ønskede at skabe et madunivers, hvor Danish Crowns profil blev centrum for nem madinspiration – selv til de unge.

Det skulle være nemt at gå til. Ikke kun for Danish Crown, men også for TikToks brugere.

Først udgav vi en serie af film direkte på TikTok – organisk – uden at spytte en krone efter opslagene. Rækkevidde og engagement var tårnhøjt, fordi vi havde skåret indholdet rigtigt.
Men du skal ikke lade dig narre af de gode resultater på de organiske indspark: Der var stadig langt mere at hente.

TikTok har et annonceformat: Spark Ads. Gennem formatet kan du binde dit organiske opslag op på en betalt annonce. Det gør, at målgruppen kan klikke fra annonce til din virksomhedsprofil. Det skaber gode forudsætninger for at få flere følgere.

En større følgerbase?
Det fik Danish Crown i den grad som en direkte konsekvens af deres opslag.

Vi synes, det var en god kampagne. Det synes Danish Crown også. Selv TikTok har været ude og anerkende kampagnen som en af de første officielle succesfulde TikTok-cases i hele Skandinavien. Men vigtigst af alt: De unge syntes, at maduniverset var mere end blot appetitvækkende; det var fremragende.

Underhold, skab genklang og få mennesker til at bruge din tid med dig ved at tappe ind i TikTok. Det kan være svært at gøre det alene. Hvorfor ikke starte snakken med nogen, der ved, hvad det handler om? Udfyld kontaktformularen nedenfor eller kontakt Patrick Meyer, Partner & Kundedirektør, på tlf. 60 38 88 77.

Vil du gerne blive endnu klogere på, hvordan Danish Crown slog igennem på TikTok? Så gense vores TikTok-webinar, hvor vi havde Danish Crown selv med i studiet. Så kan du selv få opskriften på, hvordan Danish Crown skabte TikTok-succes..
Læs mere og se optagelsen af webinaret her.

Hos os er en snak aldrig uforpligtende,
selvom den er gratis

PL & Partners er et digital marketing-bureau. Vi er en samling af rådgivere, der hver dag går på arbejde for at skabe synlige resultater i fællesskab med vores kunder. Vi er bygget på ambitioner og viden.
Vi er drevet af mennesker, drevet af rådgivere, drevet af data og drevet af et fælles ønske om synlige resultater.

Derfor skal du vælge PL & Partners

I den seneste kundeundersøgelse bedømte vores kunder os 9,3 ud af 10

Vi har håndteret over 1 milliard annoncekroner på sociale medier på vegne af vores kunder

I over 7 år har vi været fast oplægsholder til internationale events hos Facebook HQ i Dublin.

Bliv kontaktet af PL & Partners